Az Bilinen Hava Tahmin Araçları

Hava tahmini teknikleri ve araçları, yıllar önce hava durumunu tahmin etmeye başladığından bu yana uzun bir yol kat etti. Hava tahmini araçları, belirli bir zaman ve yer için atmosferin Bilence gelecekteki koşullarını tahmin etme girişiminde bilim ve teknoloji uygulamalarında hayati bir bileşendir. % 100 doğru olmasalar da, binlerce yıl içinde kesinlikle uzun bir yol kat etti. Bu hava tahmin araçları ve icatlar, bugünün hava tahminlerinin nasıl tahmin edildiğini tanımlamaya ve iyileştirmeye yardımcı oldu.

Hava Uyduları
Bloktaki hava durumu uyduları için yeni çıkışlardan biri, hava tahmincilerinin kullanabileceği en yüksek teknoloji seçenekleridir. Benzersiz görünümlerle, Dünya'nın hava durumu ve iklimi hakkında büyük miktarda veri görüntüleyebilir ve toplayabilirler. Ya asenkron yörüngeleri tutma eğilimindedirler (böylece tüm Dünya Bilgi Yarışması yüzeyini kaplarlar) ya da sabittirler (bu nedenle uzun süre tek bir noktaya odaklanırlar). 1946 itibariyle, kameraları uzaya yerleştirme isteği çoktan gelişti. İlk hava durumu uydusu Vanguard 2, Şubat 1959'da Dünya'nın yörüngesine ulaştı. Bu, hava durumu uydu fırlatmalarının yayılmasının başlangıcını ateşledi. Yörüngeden, Dünya'nın bulut sistemlerinin engelsiz görünümlerine gizlenmişlerdir ve okyanus sıcaklıklarından orman yangınlarına veya kum fırtınalarına kadar her şey hakkında bilgi toplayabilirler.
Hava durumu uyduları, meteorologların, hava durumu radarı gibi daha geleneksel sistemlerden saatler veya günler önce hava modellerini gözlemlemelerine olanak tanır. Ayrıca, büyük ölçekli hava sistemlerinin görüntülerini sunabildikleri için benzersizdirler. Genellikle kasırgalar ve El Niño gibi büyük ölçekli hava durumu modellerini izlemek ve gözlemlemek için kullanılırlar.


 
Piranometre
Az Bilinen Hava Durumu Tahmin Araçları Piranometreler, belirli bir düzlemsel yüzeydeki güneş radyasyonunu ölçmek için kullanılan özel bir hava tahmin ekipmanı türüdür. Ayrıca 0,3 ila 2,8 mikrometre dalga boyu aralığında güneş radyasyonu akı yoğunluğunu (W / m2) tespit etmek ve kaydetmek için tasarlanmıştır. Dünya Meteoroloji Örgütü'nün standart aracı haline gelmişlerdir ve Uluslararası ISO 9060 standardı kapsamındadırlar. Bu tür cihazlar, İsviçre'deki Dünya Radyasyon Merkezi tarafından sağlanan Dünya Radyometrik Referans kullanılarak kalibre edilme eğilimindedir. Piranometreler bazı ana bileşenlerden oluşur ve bunlar aşağıdaki gibidir:
• Seri olarak termokupllardan yapılmış ve güneş emici bir malzeme ile kaplanmış bir sensör olan termopil.
• Cihaza girebilecek ışık dalga boylarını sınırlayan cam kubbe, termopili rüzgar, yağmur ve konveksiyondan da korur.
Saçılan radyasyonu ölçen ve yüzeyden gelen ışın radyasyonunu engelleyen gizli bir disk
Bu cihazlar normalde pasiftir ve herhangi bir güç kaynağı gerektirmez. Modern elektronik piranometreler ise düşük seviyede elektrik gerektirir.
https://bilence.com/
Disdrometre
Disdrometreler, yağmur damlalarının (meteorolojik terimlerle hidrometreler) damla boyutu dağılımını ve hızını ölçmek için kullanılan hava tahmin araçlarıdır. Disdrometre çeşitli şekillerde gelir ve bunlar aşağıdaki gibidir:
Yağmur damlalarının kinetik enerjisini doğrudan ölçen Darbe Difrometreleri,
Yağmur damlası kinetik enerjisini belirlemek için piezoelektrik sensörler ve diyaframlar kullanan Akustik Disdrometreler
Yağmur damlalarını müdahaleci olmayan bir şekilde ölçmek için ışığı kullanan Optik Disdrometreler
Daha sofistike enstrümanlar dolu taşları, yağmur damlalarını ve graupelleri bile ayırt edebilir. Trafik kontrolünden bilimsel çalışmalara ve hidrolojiye kadar çeşitli uygulamalarda kullanılma eğilimindedirler. Modern aletler mikrodalga veya lazer teknolojisinin yanı sıra kar taneleri analiz etmek için kullanılabilecek bir 2D video kullanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

IQOS Türkiye Satış Sitesi - IQOS 3 - IQOS 2.4 Plus Modelleri

Bahçelievler

SEO Nedir ve Nasıl Yapılır? | Seokoloji SEO Danışmanlığı